Rețetă pas cu pas, cu imagini – Naan, lipii indiene – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 lingurițe sare
- 150 g iaurt (călduț)
- 250 ml apă caldă
- 20 g drojdie proaspătă
Pentru uns:
- 100 g unt
- 1 cățel de usturoi
- Puțină pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apă caldă. Amestecă cu restul ingredientelor și frământă bine până obții un aluat neted.
Acoperă și lasă să crească 1 oră.
Împarte aluatul în 10-12 părți și formează bile. Lasă-le să se odihnească 10 minute.
Întinde fiecare bilă de aluat și coace-le în tigaie pe ambele părți până devin aurii.
Amestecă untul topit cu usturoiul zdrobit și pătrunjelul. Unge naan-ul cu acest amestec aromat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!