Prăjitură Raffaello – Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Se prepară din 3 căni de lapte, 3 linguri de făină, 3 gălbenușuri, 250g unt, biscuiți și…
Ingrediente necesare:
- 3 căni de lapte
- 3 linguri făină
- 3 linguri amidon de porumb
- 3 gălbenușuri
- 3 lingurițe esență de vanilie
- o cană și jumătate de zahăr
- 2 căni fulgi de cocos
- 250 g unt
- 2 pachete biscuiți simpli
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Amestecăm gălbenușurile cu o jumătate cană de lapte, cu făina și cu amidonul. Pune la fiert laptele rămas, adăugăm zahărul vanilat, compoziția de gălbenușuri și amestecăm continuu până obținem o budincă groasă.
Luăm budinca de pe foc, acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Într-un bol, mixăm untul spumă după care, treptat, încorporăm și budinca, mixând până obținem o cremă fină. La final, încorporăm și cocosul și împărțim crema în 3 părți egale.
Așezăm un strat de biscuiți într-o tavă înaltă, de 24*34 cm. Peste biscuiți întindem un strat de cremă.
Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi cel de cremă. Într-o tigaie uscată prăjim un pic de fulgi de cocos, după care presărăm peste cremă.
Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin o noapte ca să se înmoaie biscuiții.
Savurați cu poftă! Poftă bună!