Rețetă pas cu pas, în video – Supă cremă de post cu legume – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- Aprox. 500 g ceapă
- Aprox. 300 g morcov
- Aprox. 300 g țelină rădăcină
- Aprox. 300 g cartofi
- Aprox. 100 g pătrunjel rădăcină
- 50 ml ulei
- 7-8 g sare (sau după gust)
- Jumătate linguriță piper (sau după gust)
- 1 linguriță boia dulce
- 2 cubulețe de delikat de casă (rețeta aici )
- 2 litri de apă
Mod de preparare:
- Curățăn legumele. Tăiem ceapa grosier, morcovii rondele, țelina cubulețe, cartofii bucățele, pătrunjelul rondele.
- Punem uleiul într-o oală, adăugăm și piperul. Când începe să sfârâie, adăugăm ceapa și sarea.
- Amestecăm și gătim până ceapa devine ușor caramelizată, adăugând și un pic de apă (50 ml).
- Adăugăm morcovul, pătrunjelul, țelina, cartofii și amestecăm. Acoperim cu 2 litri de apă, adăugăm cubulețele de delikat, boiaua și amestecăm.
- Lăsăm la fiert 45-50 de minute, până legumele se înmoaie (foc moderat spre mic).
- Mixăm supa cu blenderul vertical până obținem o cremă fină. Gustăm și potrivim de sare, piper.
Savurați cu poftă! Poftă bună!