Rețetă pas cu pas – Caserolă cu piept de pui, ciuperci și cașcaval – Un adevărat deliciu!
Ingrediente necesare:
- 250 g ciuperci
- 400 g piept de pui
- 1 ceapă
- 250 ml smântână
- 200 g cașcaval
- 700 g cartofi
- 100 ml lapte
- 20 g unt
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi fierbem în apă ușor sărată până se înmoaie. Scurgem apa și zdrobim cartofii ca pentru piure, adăugând untul și laptele. Omogenizăm.
Tocăm ciupercile în bucăți mici și le prăjim într-o tigaie încinsă până tot lichidul lăsat se evaporă. Adăugăm ulei, sare și piper în tigaie, amestecăm și adăugăm și ceapa tocată mărunt. Prăjim totul împreună până ceapa se înmoaie.
Separat, prăjim și bucățelele de carne până se albesc după care le adăugăm peste ciuperci și ceapă. Amestecăm, adăugăm smântâna și fierbem totul împreună pentru 5-7 minute.
Transferăm piureul de cartofi într-un vas yena. Punem amestecul de carne și ciuperci deasupra și presărăm și cașcavalul ras. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!